Genel Şartlar ve Koşullar
MADDE 1 – TANIMLAR
Bu koşullarda aşağıdaki terimlerin anlamları belirtilmiştir:
- Tüketici: Meslek veya ticaret icra etmeyen ve bir girişimci ile uzaktan bir sözleşme yapan gerçek kişi.
- Gün: Takvim günü.
- Sürekli İşlem: Ürünlerin ve/veya hizmetlerin zaman içinde teslim edilmesi ve/veya alınması yükümlülüğünün dağıtıldığı uzaktan sözleşme.
- Dayanıklı Veri Saklayıcı: Tüketicinin veya girişimcinin kişisel olarak kendisine yöneltilen bilgileri gelecekte başvurabilecek şekilde ve saklanan bilgilerin değişmeden çoğaltılmasına olanak tanıyan bir yöntemle saklamasını sağlayan her türlü araç.
- Girişimci: Ürün ve/veya hizmetleri uzaktan tüketicilere sunan gerçek veya tüzel kişi.
- Uzaktan Sözleşme: Girişimci tarafından düzenlenen uzaktan satış sistemi çerçevesinde, ürün ve/veya hizmetlerin satışının yapıldığı, sözleşmenin yalnızca bir veya birden fazla uzaktan iletişim tekniği kullanılarak yapıldığı sözleşme.
- Uzaktan İletişim Tekniği: Tüketici ile girişimcinin aynı anda aynı mekanda bulunmadan sözleşme yapmalarını sağlayan araç.
- Genel Şartlar: Girişimcinin bu mevcut Genel Şartları.
MADDE 2 – GİRİŞİMCİNİN KİMLİĞİ
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
- Ticari Ad: SvelteChic
- E-posta adresi: destek@thesveltechic.com
Veya İletişim sayfamız aracılığıyla bize ulaşın.
MADDE 3 – UYGULANABİLİRLİK
Bu genel koşullar, girişimcinin her teklifine ve girişimci ile tüketici arasında yapılan her uzaktan sözleşmeye ve siparişlere uygulanır.
Uzaktan sözleşme yapılmadan önce, bu genel koşulların metni tüketiciye sunulur. Bu makul ölçüde mümkün değilse, uzaktan sözleşme yapılmadan önce girişimcinin genel koşullara erişim sağlanabileceği belirtilir ve tüketicinin talebi üzerine bu koşullar mümkün olan en kısa sürede ücretsiz olarak gönderilir.
Eğer uzaktan sözleşme elektronik olarak yapılırsa, önceki maddede belirtilen hususlara ek olarak, bu genel koşulların metni elektronik olarak tüketiciye sunulabilir. Bu, tüketicinin bu koşulları kolayca saklayabileceği bir yöntemle yapılmalıdır. Bu makul ölçüde mümkün değilse, sözleşme yapılmadan önce, bu genel koşullara elektronik olarak nereden erişilebileceği ve talep üzerine bu koşulların ücretsiz olarak tüketiciye gönderileceği belirtilir.
Eğer bu genel koşullarla birlikte belirli ürün veya hizmet koşulları da geçerliyse, ikinci ve üçüncü fıkralar da geçerlidir ve tüketici, çelişkili genel koşullar durumunda, kendisi için en avantajlı olan hükme başvurabilir.
Eğer bu genel koşullarda yer alan bir veya daha fazla hüküm kısmen veya tamamen geçersiz hale gelirse, sözleşme ve bu koşulların geri kalanı geçerli kalır ve ilgili hüküm, asıl amaca en yakın bir hüküm ile değiştirilir.
Bu genel koşullarda düzenlenmemiş durumlar, bu genel koşulların ruhuna göre değerlendirilmelidir.
Bu genel koşulların bir veya daha fazla hükmünün yorumu veya içeriği hakkında belirsizlik olması durumunda, bu genel koşulların ruhuna göre yorumlanmalıdır.
MADDE 4 – TEKLİF
Bir teklifin sınırlı bir geçerlilik süresi varsa veya belirli koşullara bağlıysa, bu durum açıkça teklifte belirtilir.
Teklif bağlayıcı değildir. Girişimci teklifi değiştirme ve uyarlama hakkına sahiptir.
Teklif, sunulan ürünlerin ve/veya hizmetlerin tam ve doğru bir açıklamasını içerir. Açıklama, tüketicinin teklifi doğru bir şekilde değerlendirebilmesi için yeterince ayrıntılıdır. Girişimci görüntü kullanıyorsa, bunlar sunulan ürünlerin ve/veya hizmetlerin gerçeği yansıtan bir temsilidir. Teklifteki bariz hatalar girişimciyi bağlamaz.
Teklifteki tüm görüntüler, spesifikasyonlar, veriler bir göstergedir ve tazminat talebi veya sözleşmenin feshedilmesi için bir gerekçe oluşturamaz.
Ürünlere ait görüntüler, sunulan ürünlerin gerçeği yansıtan bir temsiliyetidir. Girişimciler, gösterilen renklerin ürünlerin gerçek renkleriyle tam olarak eşleşeceğini garanti edemez.
Her teklif, tüketicinin hakları ve kabul ile birlikte gelen yükümlülükleri hakkında net bilgi içerir. Bu özellikle şu bilgileri içerir:
- Fiyat, ithalat vergisi ve KDV hariç. Bu ek maliyetler tüketicinin sorumluluğundadır.
- Gönderim masrafları;
- Sözleşmenin nasıl yapılacağı ve bu işlemler için hangi adımların atılması gerektiği;
- Cayma hakkının geçerli olup olmadığı;
- Ödeme, teslimat ve sözleşmenin ifa şekli;
- Teklifin kabulü için geçerli olan süre ve girişimcinin fiyatı garanti edeceği süre;
- Uzaktan iletişim tekniğinin kullanılmasının maliyeti;
- Sözleşmenin arşivlenip arşivlenmediği ve bu arşivin tüketici tarafından nasıl görüntülenebileceği;
- Tüketicinin sözleşme öncesinde girdiği bilgileri nasıl kontrol edebileceği ve gerekirse düzeltebileceği;
- Sözleşmenin hangi dillerde yapılabileceği;
- Girişimcinin tabi olduğu davranış kuralları ve tüketicinin bu kurallara elektronik olarak nasıl ulaşabileceği;
- Uzun süreli bir işlem durumunda, uzaktan sözleşmenin en az süresi.
MADDE 5 – SÖZLEŞME
Sözleşme, tüketicinin teklifi kabul etmesi ve belirlenen şartları yerine getirmesi ile sonuçlanır.
Tüketici teklifi elektronik olarak kabul ederse, girişimci kabulün alındığını derhal elektronik olarak onaylayacaktır. Bu kabul onaylanmadıkça tüketici sözleşmeyi feshedebilir.
Sözleşme elektronik olarak yapılırsa, girişimci verilerin elektronik aktarımını güvence altına almak için uygun teknik ve organizasyonel önlemler alır. Tüketici elektronik olarak ödeme yapabiliyorsa, girişimci buna uygun güvenlik önlemleri alacaktır.
Girişimci, tüketicinin ödeme yükümlülüklerini yerine getirme yeteneği ve uzaktan sözleşmenin makul bir şekilde gerekçelendirilmesi için gerekli diğer faktörler hakkında bilgi edinebilir. Eğer girişimci bu araştırmaya dayanarak sözleşmeyi yapmamak için geçerli nedenlere sahipse, bir siparişi veya talebi reddetme hakkına sahiptir.
İletişim ve şikayetler için: destek@thesveltechic.com
- Girişimcinin iş yerinin ziyaret adresi, tüketicinin şikayetlerini iletebileceği yer;
- Tüketicinin cayma hakkını nasıl kullanabileceği veya cayma hakkının geçerli olmadığına dair net bir bildirim;
- Satış sonrası hizmetler ve mevcut garantiler hakkında bilgi;
- Bu koşulların 4. maddesinin 3. fıkrasında belirtilen bilgiler, tüketiciye daha önce sağlanmamışsa;
- Eğer sözleşme bir yıldan fazla süreyi kapsıyorsa veya süresiz ise, sözleşmenin feshi için gerekli şartlar.
Bir sürekli işlemde, önceki fıkra sadece ilk teslimat için geçerlidir.
Her sözleşme, ilgili ürünlerin yeterli bulunabilirliği koşuluna bağlı olarak yapılır.
MADDE 6 – FİYAT
Teklifte belirtilen geçerlilik süresi boyunca, teklif edilen ürünlerin ve/veya hizmetlerin fiyatları artırılamaz, KDV oranlarındaki değişikliklerden kaynaklanan fiyat değişiklikleri hariç.
Önceki fıkradan sapma olarak, girişimci, fiyatları finansal piyasadaki dalgalanmalara bağlı olan ve girişimcinin etkileyemediği ürün veya hizmetleri değişken fiyatlarla sunabilir. Bu dalgalanma bağımlılığı ve olası fiyatların göstergeler olduğu teklif sırasında belirtilir.
Sözleşmenin yapılmasından sonraki ilk 3 ay içinde fiyat artışları yalnızca yasal düzenlemeler veya hükümlerin bir sonucu olarak yapılabilir. Sözleşmenin yapılmasından 3 ay sonra fiyat artışları yalnızca girişimci tarafından önceden kararlaştırılmışsa ve:
- Bu artışlar yasal düzenlemeler veya hükümlerin bir sonucuysa; veya
- Tüketici, fiyat artışının yürürlüğe girdiği tarihten itibaren sözleşmeyi feshetme hakkına sahiptir.
Tüm fiyatlar basım ve dizgi hatalarına tabidir. Basım ve dizgi hatalarının sonuçları için sorumluluk kabul edilmez. Hatalı bir fiyattan kaynaklanan bir durum olduğunda, girişimci ürünü hatalı fiyatla sağlama yükümlülüğünde değildir.
MADDE 7 – UYUMLULUK VE GARANTİ
Girişimci, ürünlerin ve/veya hizmetlerin sözleşmeye, teklifte belirtilen özelliklere, makul kullanılabilirlik ve/veya uygunluk gereksinimlerine ve sözleşmenin yapıldığı tarihte yürürlükte olan yasal hükümlere ve/veya hükümet düzenlemelerine uygun olduğunu garanti eder. Eğer kararlaştırıldıysa, girişimci ayrıca ürünün normalin dışında bir kullanım için uygun olduğunu garanti eder.
Girişimci, üretici veya ithalatçı tarafından sağlanan herhangi bir garanti, tüketicinin sözleşmeye dayanarak girişimciye karşı sahip olduğu yasal hak ve taleplere halel getirmez.
Herhangi bir eksiklik veya yanlış teslim edilen ürünler, teslimattan sonraki 7 gün içinde girişimciye yazılı olarak bildirilmelidir. Ürünlerin iadesi orijinal ambalajında ve yeni durumda yapılmalıdır.
Girişimcinin garanti süresi, üretici garantisi ile aynıdır. Girişimci, ürünlerin tüketici tarafından bireysel olarak uygulanabilirliği için nihai uygunluk sorumluluğunu üstlenmez, ayrıca ürünlerin kullanımı veya uygulamaları ile ilgili tavsiyelerden sorumlu değildir.
Garanti şu durumlarda geçerli değildir:
- Tüketici, teslim edilen ürünleri kendisi tamir etmiş ve/veya değiştirmiş veya üçüncü şahıslara tamir ettirmiş ve/veya değiştirtmişse;
- Ürünler anormal koşullara maruz kalmış veya başka şekilde dikkatsizce kullanılmışsa ya da girişimcinin talimatlarına aykırı olarak kullanılmışsa;
- Ürünün uygunsuzluğu tamamen veya kısmen hükümetin belirlediği veya belirleyeceği malzeme türü ve kalitesi ile ilgili yönetmeliklerden kaynaklanıyorsa.
MADDE 8 – TESLİMAT VE UYGULAMA
Girişimci, ürün siparişlerinin alınması ve yerine getirilmesi sırasında azami özeni gösterecektir.
Teslim yeri, tüketicinin şirkete bildirdiği adres olacaktır.
Bu genel koşulların 4. maddesinde belirtilenler göz önüne alındığında, şirket kabul edilen siparişleri makul bir süre içinde, en geç 7 gün içinde yerine getirecektir, tüketici daha uzun bir teslim süresi kabul etmedikçe. Teslimat gecikirse veya bir siparişin kısmen veya tamamen yerine getirilmesi mümkün olmazsa, tüketici sipariş verdikten en geç 7 gün sonra bilgilendirilecektir. Tüketici bu durumda sözleşmeyi herhangi bir maliyete katlanmaksızın feshetme ve olası tazminat talep etme hakkına sahiptir.
Yukarıdaki fıkraya uygun olarak feshedilmesi durumunda, girişimci, tüketicinin ödediği tutarı mümkün olan en kısa sürede, ancak feshedilmesinden itibaren en geç 7 gün içinde geri ödeyecektir.
Sipariş edilen ürünün teslimatı imkansız hale gelirse, girişimci, mümkün olan en kısa sürede yerine geçebilecek bir ürün sağlamaya çalışacaktır. Teslimat sırasında, yerine geçecek bir ürünün teslim edildiği açık ve anlaşılır bir şekilde bildirilecektir. Yerine geçecek ürünlerde cayma hakkı hariç tutulamaz. Olası iade masrafları girişimcinin sorumluluğundadır.
Ürünlerin zarar görme ve/veya kaybolma riski, tüketiciye veya önceden belirlenen ve girişimciye bildirilen bir temsilciye teslim edilene kadar girişimciye aittir, aksi kararlaştırılmadıkça.
MADDE 9 – SÜREKLİ İŞLEMLER: SÜRE, FESİH VE YENİLEME
Fesih
Tüketici, belirli bir süreyle yapılmış ve düzenli olarak ürün (elektrik dahil) veya hizmet teslimatı öngören bir sözleşmeyi her zaman, en fazla bir ay fesih süresi ile, feshedebilir.
Tüketici, belirli bir süreyle yapılmış ve düzenli olarak ürün veya hizmet teslimatı öngören bir sözleşmeyi, belirlenen sürenin sonunda, en fazla bir ay fesih süresi ile feshedebilir.
Tüketici, önceki fıkralarda belirtilen sözleşmeleri her zaman feshedebilir ve belirli bir zamanda veya belirli bir dönemde fesih ile sınırlı olamaz. Ayrıca tüketici, bu sözleşmeleri imzalamış olduğu yöntemle feshetme hakkına sahiptir.
Yenileme
Belirli bir süre için yapılmış ve düzenli olarak ürün veya hizmet teslimatı öngören bir sözleşme, aynı sürenin sonunda otomatik olarak yenilenemez.
Belirli bir süre için yapılmış ve düzenli olarak gazete, haber ve haftalık dergi teslimatını öngören bir sözleşme, en fazla üç aylık bir süre için sessizce yenilenebilir. Tüketici, uzatılmış sözleşmeyi, uzatma süresinin sonunda en fazla bir ay fesih süresi ile feshedebilir.
Tüketici, sürekli işlem olan bir sözleşmeyi, her zaman, en fazla bir aylık fesih süresi ile feshedebilir.
MADDE 10 – ÖDEME
Eğer bir hizmet sağlama sözleşmesi yapılmışsa, bu süre, tüketicinin sözleşmeyi onayladığı tarihten itibaren başlar.
Tüketici, verilen veya belirtilen ödeme bilgilerini derhal girişimciye bildirmekle yükümlüdür.
Tüketici ödeme yapmazsa, girişimci, makul yasal sınırlamalar çerçevesinde, tüketiciye önceden bildirilen makul masrafları talep etme hakkına sahiptir.
MADDE 14 – ŞİKAYETLERİN ÇÖZÜMÜ
Sözleşmenin ifası ile ilgili şikayetler, tüketici tarafından eksiksiz ve açık bir şekilde, kusurların tespit edilmesinden sonraki 7 gün içinde girişimciye bildirilmelidir.
Girişimciye iletilen şikayetler, alındığı tarihten itibaren 14 gün içinde cevaplandırılacaktır. Eğer bir şikayetin daha uzun bir işlem süresi gerektireceği öngörülüyorsa, girişimci, 14 gün içinde bir alındı bildirimi ve tüketicinin daha ayrıntılı bir cevap bekleyebileceği süre hakkında bilgi verecektir.
Bir şikayet karşılıklı olarak çözülemezse, bu uyuşmazlık bir uzlaşma prosedürüne tabi olacaktır.
Bir şikayet, girişimcinin yükümlülüklerini askıya almaz, aksi girişimci tarafından yazılı olarak belirtilmedikçe.
Eğer bir şikayet girişimci tarafından haklı bulunursa, girişimci, tüketiciye, seçim hakkı olarak, ücretsiz olarak ürünlerin değiştirilmesini veya onarımını sağlayacaktır.
MADDE 15 – UYUŞMAZLIKLAR
Bu genel koşullarla ilgili olarak girişimci ile tüketici arasında yapılan sözleşmelere yalnızca Hollanda hukuku uygulanır. Tüketicinin yurt dışında yaşadığı durumlarda bile bu geçerlidir.